Mort Subite Kriek 4,0% 250ml

A legjobb dolgok azokkal történnek, akik belevetik magukat az életbe. Ezt az érzést hozza el számodra a Mort Subite Kriek belga meggysör. Hagyományos spontán erjesztési eljárással készült, lambic típusú sör, a sörhöz friss gyümölcsöt adnak és 3 éven át tölgyfahordóban érlelik. Ízében fanyar édeskés, frissítő gyümölcsös, könnyed nyári esték söritala. Varázslatos színe megérdemli, hogy kitöltsük pohárba. A Mort Subite lambic sör alapja 70% árpamaláta 30% búza. 

Alkohol: 4,0% (V/V)

Nettó térfogat: 250 ml

Megvásárolhatod IDE kattintva.

A Mort Subite-nál az első sörük 1686-ban látott napvilágot, és azóta sem hagyták abba a nagyszerű sörök készítését. A Belgium fővárosához közeli Senne-völgy az egyetlen hely, ahol lambic söröket lehet főzni. Vad élesztők járnak a helyi levegőben, hogy elkészítsék a világ egyik legrégebbi és legegyedibb sörstílusát. A sörfőzés során nem adnak hozzá élesztőt – a sört egyszerűen a levegő éri, és a vad élesztők teszik a dolgukat. Szerencsére számíthatunk Bruno Reinders sörfőző mesterükre, aki megakadályozza, hogy a természet túlságosan elvaduljon. Már 30 éve nem csak vad élesztőinket szelídíti meg, hanem a Mort Subite sörök kreatív ötletgazdája is.

 

Kézműves söreink egyedisége ellenére filozófiájuk mindig is az volt, hogy mindenki élvezhesse őket. Ezért minden Mort Subite-nak megvan a maga személyisége, amit felfedezhet, de ugyanaz a tipikus Mort Subite íze van: gyümölcsös, üdítően savanykás és enyhén kesernyés – mindenki élvezheti.