Two Chefs Funky Falcon doboz 5,2% 330ml

Idd meg, tárd ki szárnyaidat, és pördülj egyet a táncparketten. Mintha senki sem nézné. Hajrá, és érezd magad úgy, mintha legalább dupla szivárványt látnál.

Alkohol: 5,2% (V/V)

Nettó térfogat: 330 ml

Megvásárolhatod IDE kattintva.

Azt mondják, a hollandok az oka annak, hogy a Dodo kihalt. 1498-ban a madarat holland tengerészek és invazív fajok vadászták, miközben élőhelyét elpusztították. Noha az igazság már a történelem homályába merül, a legtöbb ember nem tudja, hogy a hollandok is felelősek legközelebbi rokonának, a Raphus Funkos Cucullatusnak (Funky Falcon) felfedezéséért Mauritius szigetén, az Indiai-óceánon.

A 15. század elveszett leírásaiban a tengerészek írásai és vázlatai a Dodónál ötször akkora madarat írnak le, amelynek egész teste színesebb, mint egy dupla szivárvány. A pletykák szerint ez a madár nem tudott repülni, ehelyett korát messze megelőzve tett (break) táncmozdulatokat. Ezenkívül a madár nyilvánvalóan csak egy bizonyos fűfajtát evett, amelyet Cymbopogon citratus néven ismertek, de ismertebb nevén citromfüvet.

Úgy gondolják, hogy ez a Funky Falcon még mindig a földön jár, de soha nem észlelték azóta, hogy a tengerészek utoljára látták Mauritius szigetén. Manapság a madarat gyakran tetoválják magukra, külvárosi legendákban beszélnek róla, és sok népdalban is megéneklik. Most pedig épp rácsillan a palackozott pale sörre… So funky.