Whitley Neill Gooseberry Gin 43% 700ml

Az angliai vidék ihlette párlat. Fahéj, száraz fűszerek, körte és alma jegyek dominálnak legfőképp, mellette vanília, csonthéjas gyümölcsök, körte és fehérbors jegyek is megtalálhatóak benne.

Ez a gin kellemesen könnyű,  egres ízzel. A Whitley Neill’s Gooseberry Gin egyfajta tisztelgés Johnny Neill kedves emléke előtt. Miután kiskorában leköltözött Devonba, Johnny a helyi egreseket szedte, anyja pedig rendszerint “Goosberry Fool” nevű desszertet készített belőle. 

Alkohol: 43,0% (V/V)

Nettó térfogat: 700 ml

Megvásárolhatod IDE kattintva.

A Whitley Neill egy régi angol ginlepárló család, akik már 1762 óta készítenek párlatokat és napjainkban a család 8. generációs tagja, John Neill vezeti.  A Birmingham közelében készülő Whitley Neill egy 100%-ban gabona alapú gin, amelyet eltérő kiadásaiban más és más féle botanikumokkal infuzálnak, majd egy már több mint 100 éves hagyományos rézüstben párolják le. A kiválóságra való fáradhatatlan törekvés késztette arra, hogy megalkotta Whitley Neill-t, az Egyesült Királyság első számú prémium ginjét. Rendkívül tiszta aromájában a lendületes citrusos karakter a hangsúlyos borókás jegyekkel párosul. Izében karakteres gyümölcsös zamatok mellett kifinomult fűszeresség jelenik meg. A gin elkészítéséhez számos különleges afrikai növényt is felhasználnak, mint például a Baobab fa kérgét  vagy éppen a Physalis-t.